Ting å gjøre

Rondane

Foto: Andreas Trøite

Som gjest på Fallet Nordre har du tilgang til en lang rekke aktivitetstilbud og severdigheter på og i umiddelbar nærhet av gården:

Fotturer
Fallet Nordre ligger ved inngangen til naturskjønne Grimsdalen nordøst i Rondane. Stedet er dermed et ideelt utgangspunkt for korte dagsturer eller lange vandreturer i Rondane. Området har mange merkede og umerkede stier og løyper, både sommer og vinter. Dersom du ønsker å bestige høye fjelltopper finnes det nærmere 15 topper på over 2.000 meter i Rondane og i Snøhettaområdet.  Vi kan også tilby guidede turer.

Fiske
Du kan fiske ørret i Grimsa, ca. 500 meter fra gården, eller i den vakre , brusende Fallfossen. Langtjønna er et privat fiskevann i Dørålen som kan nåes ved en halvtimes biltur, alternativt ved en fin fottur på halvannen time.

Jakt
Du kan være med på reinsjakt eller fuglejakt med hund etter avtale. Hvis du ønsker å oppleve elgjakta kan du bli med på gårdens eget jaktlag. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Sausanking
Hver høst sanker vi inn 1100 sauer og lam fra høgfjellet. Bli med på sausankingen og opplev fjellet i praktfulle høstfarger! Du kan også være med og merke ditt eget lam som du kan følge gjennom hele sommeren og følge ned fra fjellet i september.

Elvesport
Området har flere elver som er ypperlig egnet for familieturer med kano, eller mer krevende elvestrekninger for viderekommende kajakkpadlere.

Fjellklatring
Ved Fallfossen bare 15 minutters gange fra Fallet Nordre ligger et fint sportsklatrefelt som er populært i sommersesongen.

•••

Her er et bildegalleri som viser noen av de aktivitetene og severdighetene vi kan tilby på eller i umiddelbar nærhet av Fallet Nordre: